top of page

Anne Franks Dagbog

Koncertfortælling med Nis Bank-Mikkelsen

Anne Frank døde i koncentrationslejren Bergen-Belsen kort før hun ville være fyldt 16 år. I koncertfortællingen læser Nis Bank-Mikkelsen uddrag fra Anne Franks Dagbog, som er et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under nazismen. Fortællingen ledsages af koraler af J.S. Bach og klezmermusik spillet af Jens Schou og Anders Singh Vesterdahl.

 

I august 1944 blev Anne Franks families gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen, tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. Det er, som om hun vidste, at hendes ord skulle genlyde langt efter hendes egen fysiske udslettelse.

 

I koncertfortællingens udvalgte tekstafsnit møder vi en både jublende og fortvivlet Anne. Tilsvarende har de udvalgte musikstykker både jubelen og fortvivlelsen i sig. Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, læste som den første hendes dagbog, da han var tilbage i Amsterdam. Nis Bank-Mikkelsen læser dagbogen, som var han den første.

 

Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2. verdenskrig og er som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertfortællingens to musikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

 

I J.S. Bachs kirkemusikalske værker til brug ved den protestantiske gudstjeneste er koralen helt central. En række af disse koraler spilles i løbet af koncertfortællingen.

SPILLEPERIODE
8. + 9. oktober kl. 20
VARIGHED
ALDER
PRIS
Kr. 275
+ gebyr

Festmåltid i Jakob Skomagers Kro

Inkluderet i billetprisen

  • Lun landkylling med bagte rodfrugter

  • Bygotto med havre og syltet kål

  • Hjemmebagt surdejsbrød og smør

Bellevue Teatret - Mad 5.jpg
Klik på videoen for at se den i fuldskærm med lyd.
roeversaek-1.jpg

GODTER

Køb forfriskninger til hele familien på forhånd, når I køber billet. Det hele er pakket i muleposer med Kardemomme By-tryk. I får muleposerne, når I kommer til teatret.

bag.png

Marineblå mulepose med Bellevue Teatrets logo

KLASSIKEREN

plastic-bottle.png

Vand

50 cl

popcorn.png

Popcorn

100 g

85,-

Bestilles når du køber billet

money-bag.png

Blå mulepose med Kardemomme By-tryk

RØVERSÆK

apple-juice.png

Æblejuice

25 cl

popcorn.png

Popcorn

100 g

paper-bag.png

Slikpose

100 g

85,-

Bestilles når du køber billet

bag.png

Blå mulepose med Kardemomme By-tryk

KARDEMOMME-SÆK

parrot.png

Papegøjebamse

Rød

Cirka 30 cm høj

poster.png

Kardemomme By Plakat i A2

cd.png

CD

med sangene fra Kardemomme By

255,-

Bestilles når du køber billet

BAGERENS BEDSTE

Bagerens bedste kan købes, når du køber billet.

2 kardemommesnurrer og 2 varme drikke (the/kaffe/varm kakao)

140,-

inkl. gebyr

3 kardemommesnurrer og 3 varme drikke (the/kaffe/kakao)

210,-

inkl. gebyr

Hvis du allerede har købt billet, kan du købe bagerens bedste her. 

Kardemommesnurrer.png

LEVENDE
KAMEL OG ÆSEL

Camel.png
Donkey.png

Kom og hils på Kardemomme Bys levende kamel og æsel foran teatret – før alle forestillinger fredage, lørdage og søndage.

HATTE- OG TEGNE-
KONKURRENCE

father.png
santa-hat.png
party-hat.png
pamela-hat.png

Vi gentager succesen med hatte- og tegnekonkurrence. Tag din festligste og sjoveste hat på – meget gerne hjemmelavet. De bedste Folk og Røvere-tegninger og de flotteste hatte vinder billetter til næste års Folk og Røvere i Kardemomme By

KARDEMOMMEBAGERI
På første sal ligger Kardemommebageriet. Her kan I hygge med kardemommesnurrer og varm chokolade. Her er også tegnesager til tegnekonkurrencen. 

Bemærk, at kardemommebageriet ikke er åbent til skoleforestillinger (hverdage kl. 10). Der er ligeledes heller ikke hattekonkurrence til skoleforestillinger.

bakery.png

Spis på teatret inden forestillingen

Du kan spise på teatret ved næsten alle forestillinger og koncerter

 

​ÅRSTIDENS STRANDTALLERKEN og CÆSARSALAT leveres fra Den Gule Cottage og serveres halvanden time før forestillingens begyndelse i teatrets øvre bar. På varme dage kan I nyde maden på vores terrasse på 1. sal.

 

​BELLEVUE ROYAL BURGER leveres fra Hungry Dane og udleveres i en æske, så du kan spise hvor du vil – på eller uden for teatret eller måske på stranden, hvis vejret er til det.

 

​Maden skal bestilles senest tre dage før forestillingen. Hvis du ikke fik købt mad inden tre dage før forestillingen, kan du ringe til teatret på 39 63 49 00 og høre, om der stadig er plads.

Se mere om maden her.

ny strandtallerken2.jpg

Festmåltid

Serveres halvanden time inden forestillingen i Caféen på første sal. Bestilles ved billetkøb.

  • Lun landkylling med bagte rodfrugter

  • Bygotto med havre og syltet kål

  • Hjemmebagt surdejsbrød og smør

Under middagen dukker folk fra kulissen op til en kort dialog og fortælling om forestillingen.