Livsglæde og alt det rundt om

15. – 16. november 2021

Et øjebliksbillede af ungdommens glæder og sorger

Nutidens teenagere – generation Z – er ofte karakteriseret som følelsesstyrede pragmatikere. Men hvordan oplever de selv deres hverdag? En gruppe unge fortolker og reflekterer over deres hverdag i Livsglæde og alt det rundt om – et indblik i, hvordan den helt almindelige ualmindelige teenager håndterer store og små glæder og sorger.

Jeg cykler ofte når jeg føler mig tom. Så spiller jeg musik og får det hele ud.

Sådan lyder det fra Ella på 14 år, der medvirker i forestillingen. Hun bruger musik til at bearbejde og udtrykke sine følelser.

I LIVSGLÆDE OG ALT DET RUNDT OM bliver billeder af teenagerens hverdag, drømme og visioner for fremtiden udtrykt gennem forskellige kunstarter.

Her iscenesætter de unge billeder fra deres egen hverdag, mens de danser tilværelsens mørke og lyse sider, rapper om samtiden og illustrerer deres håb for fremtiden med graffiti.

OM TILBLIVELSEN 

LIVSGLÆDE OG ALT DET RUNDT OM er blevet til i et samarbejde mellem Musik- og Kulturskolerne i Gentofte og C:NTACT, som har bidraget med undervisere til fem tværfaglige workshops.

Her har de unge prøvet kræfter med teater og billedkunst, graffiti og beat, dans og jazz-impro, rap og litteratur, DJ og avantgardemusik – uden anden erfaring end nysgerrighed og lyst til at prøve noget nyt.

Deltagerne og underviserne har i seks workshops arbejdet med forestillingens overordnede tema: Story of My Life. Gennem dialog og tværfagligt samarbejde har de sammen skabt det materiale, der danner grundlaget for forestillingen.

LIVSGLÆDE OG ALT DET RUNDT OM er et kollageværk skabt på baggrund af en proces, hvor nysgerrighed, mod og kollektiv samskabelse har spillet en væsentlig rolle.

Forestillingen er gratis.

Premiere mandag den 15. november kl. 12
Tirsdag den 16. november kl. 12
Tirsdag den 16. november kl. 17

Forestillingen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen & Gentofte Kommunes Kulturpulje.

PrisGratis
MedBenjamin, Bruno, Carla, Ella, Emil, Emma, Henos, Isabella, Kaya, Kian, Lykke, Marie, Merle, Mille, Nicolai, Samer, Suhaib, Tegeste, Vigga & Zere
Undervisere & workshopledereAnders Filipsen, Anete Jensen, Erik Kimestad Pedersen, Jeppe Kongerslev, Jonas Kasper Jensen, Kamilla Bach Mortensen, Lars Bøgeholt Pedersen, Luke Hørsving, Shahin Aakjær & Thomas Præstegaard
IscenesætterKamilla Bach Mortensen
LydJonas Rose Høeg
LysFabian Carvallo
Regissør & forestillingslederThomas Mieth
Koordinator & instruktørassistentJovana Zoric
ProjektlederHelena Aviaja Eley
Idé & konceptHenrik Hartmann & Ulla Clausen