De Forbudte Sange med Bodil Jørgensen

Søndag den 25. oktober kl. 15

VEDR. CORONA

For at kunne imødekomme afstandskrav har vi blokeret for salg på række 14-19 på gulvet og række 7-12 på balkonen. Vi vil derfor have mulighed for at sprede publikum ud i salen inden for samme billetkategori. 

De Forbudte Sange

100-året for genforeningen

Bodil Jørgensen folder hele registeret ud i anledning af 100-året for genforeningen sammen med Martin Schacks Trio.

Følelse, indlevelse, kærlighed og humor. Bodil Jørgensen synger og fortæller historierne om grænser, sorg og længsel, som kommer til udtryk i sangene, som den tyske besættelsesmagt censurerede fra Den Blå Sangbog fra det skæbnesvangre år 1864 frem til genforeningen i 1920.

Sangforestillingen De Forbudte Sange belyser med ord og musik denne tid, som helt frem til i dag har været afgørende for danskernes selvfølelse.

Martin Schacks Trio leverer en musikalsk ramme af højeste karat, så sangene fra dengang fremtræder i nye, opdaterede udgaver.

Sange på blanke sider

Danmark blev efter slaget ved Dybbøl i 1864 reduceret med en tredjedel. Landet var i sorg, og den stolte, blomstrende danske selvfølelse fik et knusende knæk.

Efter at have været et land med flere kulturer og sprog samledes folket nu om det, der var tilbage. Sproget fik stor betydning i genrejsningen af den nationale identitet – ikke mindst i de danske sange. Særligt i det tabte land syd for den nye grænse blomstrede sangkulturen både i hjemmene og ved offentlige møder.

Den tyske statsmagt censurerede sangene, som de opfattede som protester mod den nye orden. Mange blev forbudt. Der opstod blanke sider i Den blå Sangbog, som var Højskolesangbogens forløber.

I De Forbudte Sange fører Bodil Jørgensen os helt ind i hjertet af det kit, der binder os sammen, og forløser sangene med den uudgrundelige kærlighed, som hun er kendt for.

VarighedCa. 1 time og 40 minutter inkl. pause
PrisKr. 350
SkuespillerBodil Jørgensen
Piano og musikalske arrangementMartin Schack
KontrabasJesper Hindø
TrommerMartin Klausen