De Forbudte Sange med Bodil Jørgensen

Søndag den 25. oktober kl. 15

De Forbudte Sange

100-året for genforeningen

Bodil Jørgensen folder hele registeret ud i anledning af 100-året for genforeningen sammen med Martin Schacks Kvartet.

Følelse, indlevelse, kærlighed og humor. Bodil Jørgensen synger og fortæller historierne om grænser, sorg og længsel, som kommer til udtryk i sangene, som den tyske besættelsesmagt censurerede fra Den Blå Sangbog fra det skæbnesvangre år 1864 frem til genforeningen i 1920.

Sangforestillingen De Forbudte Sange belyser med ord og musik denne tid, som helt frem til i dag har været afgørende for danskernes selvfølelse.

Martin Schacks Kvartet leverer en musikalsk ramme af højeste karat, så sangene fra dengang fremtræder i nye, opdaterede udgaver.

Sange på blanke sider

Danmark blev efter slaget ved Dybbøl i 1864 reduceret med en tredjedel. Landet var i sorg, og den stolte, blomstrende danske selvfølelse fik et knusende knæk.

Efter at have været et land med flere kulturer og sprog samledes folket nu om det, der var tilbage. Sproget fik stor betydning i genrejsningen af den nationale identitet – ikke mindst i de danske sange. Særligt i det tabte land syd for den nye grænse blomstrede sangkulturen både i hjemmene og ved offentlige møder.

Den tyske statsmagt censurerede sangene, som de opfattede som protester mod den nye orden. Mange blev forbudt. Der opstod blanke sider i Den blå Sangbog, som var Højskolesangbogens forløber.

I De Forbudte Sange fører Bodil Jørgensen os helt ind i hjertet af det kit, der binder os sammen, og forløser sangene med den uudgrundelige kærlighed, som hun er kendt for.

Foto: Flemming Grøn

Forestillingen er støttet af Kulturpuljen i Gentofte Kommune.

Vedr. coronavirus

Arrangementet overholder retningslinjer og anbefalinger i forbindelse med coronavirus for at kunne imødekomme krav til afstand og hygiejne.

Forsamlingsforbuddet på 50 personer gælder ikke kulturelle arrangementer for et siddende publikum.

Der er begrænset plads i salen (højst 350 imod normalt 740). Billetter bliver solgt i mindre grupper, så du sidder sammen med dem, du har købt billet til (i samme ordre). Der er mindst én tom plads imellem jer og andre på samme række.

Bemærk, at pladserne kun er tilgængelige to og to ved køb på nettet. Hvis du har brug for flere pladser samlet, skal du købe billetter hos Ticketmaster på telefon 38 48 16 30 hverdage 10-14.

Der er håndsprit rundt omkring i teatret.

Hvis du er syg eller har symptomer på covid-19, skal du blive hjemme.

Læs mere her.

Varighed70 minutter uden pause
PrisKr. 365
SkuespillerBodil Jørgensen
Piano, kapelmesterMartin Schack
TrompetJesper Riis
KontrabasJesper Hindø
TrommerMartin Klausen