Ny komedie med Carsten Bjørnlund, Jesper Lohmann og Aksel Morisse forsøger at finde det nye danske hit, som skal holde i hundrede år

 

Der er lagt i ovnen til en helt igennem vanvittig, finurlig og sjov aften på Bellevue Teatret, når trekløveret (Knutzon, Hellemann og Cederholm) bag megasuccesen Guitaristerne tager dig med på musikalsk rov i danskernes helt personlige sangskat.

Oplev sange om alt fra 68-oprørerne som er blevet gamle, oversete arkitekter, UFO-spottere, altanprojekter, angst-lidende til fortabte mellemledere i en nådesløs feedback-kultur, når vi sætter danskheden på vers.

Vores fælles danske sangskat er vores fælles fortælling og vi nynner, synger eller skråler glædeligt med på Jeg er havren, Gå med I Lunden, Hjem til Århus eller Smuk og Dejlig. De sange som i mange, mange år har bundet os sammen med minder om familiefester og særlige begivenheder. Men hvordan lyder de sange, som vi synger om halvfjerds år? Hvad rører der sig i danskerne netop nu i år 2017?

Det bliver vi klogere på, når Carsten Bjørnlund og Jesper Lohmann i rollen som konferencier åbner 15 kuverter med indsendte sange og – akkompagneret af Aksel Morisse og orkester – fremfører sangene.

De fleste kender Jesper Lohmann og Carsten Bjørnlund fra diverse film og TV-serier som fx Arvingerne og Taxa. Aksel Morisse kender du sikkert også, hvis du er vild med Lisbeth Salander og Millennium-serien, da Aksel spillede Lisbeth Salanders hjælpsomme læge i Luftkastellet der blev sprængt. Eva Malling (bas) og Lisbeth Diers (trommer) er kendte navne fra den danske musik- og teaterscene og Maggie Björklund (pedal steel guitar) har turneret i både ind- og udland, og medvirkede bl.a. på Jack Whites (White Stripes) solo-album Lazaretto.

 

★★★★★★ Scenekanten

“Jeg griner helt ustyrligt og nyder de fortællende sange, der ikke overraskende spilles og synges til perfektion. Jeg kommer til at knuselske og holde så fandens meget af alle seks  personer på den scene.
Denne her musiske forestilling skal simpelthen ses. Den er sjov, hjertevarm og intet mindre end genial.”

♥♥♥♥♥ Politiken

“Det er så vidunderligt gakket, galt og grinagtigt, at man giver los for latteren og surfer med på satirens bølge”

★★★★★ Gregers DH

“Grin og mere grin. Det er helt befriende med denne skøre ‘Syng dansk’-forestilling på et tidspunkt, hvor vi lige har nået mæthedsstadiet med dansk-kanoner og små og store danske sang-olympiader. Den er rapt skruet sammen..”

★★★★★ den 4. væg

“Jeg har det ret vildt over den her forestilling. Dels fordi den virkelig overraskede mig, og dels fordi jeg bare var dødgodt underholdt hele vejen igennem. Det er virkelig bare om at komme afsted til Bellevue!”

★★★★★ Kulturkongen

“Stil – og genremæssig magtdemonstration på Bellevue! Jesper Lohmann, Carsten Bjørnlund og Axel Morisse er gennemført musikalske og hylende komiske… underholdende forestilling som appellerede både til den modne anmelder og den medbragte teenager.”

★★★★★ Magasinet København

“Der er ingen tvivl om at holdet bag ’Syng dansk’ har haft en fest med at lave forestillingen, den fest får publikum lov at være en del af.”

Politiken gav ♥  ; med ordene: “Det er så vidunderligt gakket, galt og grinagtigt, at man giver los for latteren og surfer med på satirens bølge…”
Har du endnu ikke set anmelderroste SYNG DANSK? Vi har sammensat lidt levende billeder af galskaben og håber på at se dig på teatret – husk vi spiller KUN frem til 2. april.

 

 

 

 

 

 


Køb billetter nu

Instruktion: Nikolaj Cederholm

Manuskript: Line Knutzon

Komponist: Jens Hellemann

Kostumedesigner: Line Bech

Medvirkende: Carsten Bjørnlund, Jesper Lohmann og Aksel Morisse

Musikere: Maggie Björklund, Lisbeth Diers og Eva Malling


Spilleperiode og -tider
9. marts – 2. apr. 2017

Tirsdag-fredag kl. 20.00
Lørdag kl. 17.00
Søndag kl. 16.00

Forestillingen varer ca 2 timer og 20 minutter inkl. pause


Pressefoto